Hvem lytter Strøm-Erichsen til?

«I et demokratisk samfunn reiser sjukehusstriden det enkle spørsmålet: Hvem lytter statsråden til? Sitt eget fylkeslag i Møre og Romsdal lytter hun ikke til. Stortingsrepresentantene fra Møre og Romsdal blir ikke hørt. Fylkestinget, som har vedtatt fire sjukehus, lytter hun ikke til. Og ikke anbefalingene fra sitt eget regionale helseforetaksstyre, Helse Midt» (RB 2012.02.11, leder)

Dagens leder i Romsdals Budstikke stiller altså det meget betimelige spørsmål – «Hvem lytter Strøm-Erichsen til?» – og slår fast at hun i hvertfall ikke lytter til dem som vanligvis blir hørt. Altså lytter hun til noen andre. Det er nærliggende å tro at en av dem er AP ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund…

Aftenposten levner i hvert fall ingen tvil om at så er tilfelle og refererer til Øyens uttalelser til lokalradioen i desember 2010 i oppslag den 9.februar i år. Ikke nok med at Øyen til lokalradioen innrømmer utstrakt lobbyvirksomhet. Han ser også i «krystallkula» hvor han ser følgende: «Det som skjer nå umiddelbart da på nyåret, det er jo at vi får ett foretak i Møre og Romsdal. Det er veldig viktig at vi fikk til…»

Dette ser og sier Øyen hele 40 dager før Strøm-Erichsen offentliggjør beordring av sammenslåing av de to helseforetakene i foretaksmøte med Helse Midt-Norge den 25. januar 2011. Øyen fikk da også helt rett i sine «spådommer». Altså var ordfører Øyen særdeles velinformert om den kommende utvikling i sykehussaken i lang tid før alle andre – det vil han sikkert være i tiden fremover også…

Klikk på linkene nedenfor for mer informasjon…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s