Halvsannheter eller mangel på kontroll?

I brev av 3. september fra direktøren i Helse Midt-Norge pålegges Helse Møre og Romsdal nedleggelse av AMK-sentralen i Molde. I brevet vises det på side 4 til at HMN har «erfaringsbasert» kunnskap om manglende kompetanse hos de ansatte.

Den «manglende kompetansen» skal ifølge brevet ha blitt avdekket i et tenkt «scenario». Overfor NRK og Romsdals Budstikke bedyrer administrerende direktør Trond Michael Andersen i Helse Midt-Norge, at kunnskapen på ingen måte er relatert til noen konkret hendelse…

Men så sier ansatte ved AMK i Molde til Romsdals Budstikke i dag, at Helse Midt-Norges ikke har gjort forsøk på å skjule, at Helse Midt-Norges utredning likevel tar utgangspunkt i en i aller høyeste grad konkret hendelse.

Denne triste hendelsen utnyttes kynisk til å påvise inkompetanse hos de ansatte. Det gjør direktøren mot bedre vitende, for Helsetilsynet vurderte hendelsen stikk motsatt: Det ble ikke avdekket holdepunkter for faglig svikt.

Da er spørsmålet hvem skal vi tro på? Prøver direktøren, eller de ansatte, å holde tilbake deler av sannheten? Hvis ikke, har direktøren da kontroll i denne saken? Hva er i så fall verst?

For snart 10 år siden ble AMK i Kristiansund fusjonert med AMK i Molde. Det skjedde på faglig grunnlag, dog ikke uten motstand fra styreleder i HNR, som mente at man måtte ta politiske hensyn. Noen mener for øvrig at Molde nå møter seg sjøl i døra og gir blaffen i hva som skjer.

Den 8. desember i fjor uttalte styreleder i HMR, John Harry Kvalshaug til RB at man ikke skal ha noe ribbet sjukehus mens man venter på det nye fellessjukehuset. Vi har våre tanker om at det er akkurat dette som er i ferd med å skje, og her har man god tid på seg til å ribbe det helt før første spadetak tas.

Og er det slik som direktør Andersen hevder, at større og «mer robuste» AMK-sentraler alltid gir det beste tilbudet til befolkningen? Vi tviler sterkt etter å ha lest oppslag om hovedstadens AMK sentral…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s