«Stø kurs på opprørt hav…?»

Fylkestinget har gitt sin anbefaling og mener styret for Helse Møre og Romsdal bør velge alternativ 3B (fellessykehus mellom byene). Valg av 3B innebærer at eneste polikliniske tilbud nord for Romsdalsfjorden vil være lokalisert til DMS Sunndal mens verken Molde eller Kristiansund by er tiltenkt offentlige poliklinikker. Innebærer det at private tilbydere vil gripe sjansen? Videre er det foreløpig uavklart om sykehuset skal legges til Frei, et sted ”mellom bakker og berg ut mot fjorden”, eller kanskje likevel Hjelset? Både fagmiljø, politikere og andre talerør nordpå presser på for å snevre inn alternativene, slik at Hjelset allerede nå kan ramle ute av dansen.

På folkemøtet i Bjørnsonsalen den 17. oktober presiserte styreleder Kvalshaug tvert imot at skuta skal følge lovpålagt kurs, noe som innebærer at en reell avklaring av sykehusstrukturen inkludert tomtevalg ikke kan forventes før tidligst om noen år. Denne presiseringen ble gjentatt av direktør Eidsvik for forsamlingen i Kristiansund dagen etter, og enda en gang på siste styremøte, for etternølere som ikke hadde forstått budskapet. Inntil da vil det meste være åpent, og det gjenstår å se hvordan de forskjellige aktørene vil forsøke å utnytte en fortsatt uavklart situasjon.

En noe mer dramatisk analyse av situasjonen ført i tastaturet av sykehusblogger Arild Myhre kan leses nedenfor. Analysen stod på trykk i Tidens Krav samme dag som folkemøtet i Kristiansund ble avholdt, og er velegnet til å gjøre både sjø og land enda mer opprørt – men det var kanskje hensikten med det hele? …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s