Bare “Ap” eller et lurt sjakktrekk?

 

 

 

 

 

 

Kan vedtaket i Arbeiderpartiets fylkesstyre avskrives som “hjemmesnekret” og lite gjennomtenkt, altså ganske enkelt dårlig politisk håndverk? To forhold taler mot en slik enkel forklaring…

1. At Arbeiderpartiet har sittet med regjeringsmakt i 13 av de siste 20 årene, er neppe resultatet av dårlig strategi.
2. At Arbeiderpartiet på fylkesplan var forberedt på sterke reaksjoner, men likevel valgte å “ta støyten”, taler for at vedtaket var nøye gjennomtenkt.

Hva skjer nemlig ved stortingsvalget i 2013 dersom “anbefalingen” fra det største regjeringspartiet blir tatt til følge?

Mange Nordmøringer vil bli grepet av en ekkel følelse av å ha blitt lurt. Men den som ikke vinner i Lotto, håper som oftest på gevinst neste gang og kjøper ny kupong. Enkel psykologi forklarer at Partiets velgere på Nordmøre vil la være å snu ryggen til Partiet.

I Romsdalsregionen har Partiet lite å miste, men kan derimot vinne tilbake tidligere velgere som håper på at “3B” innebærer et faglig bredt og differensiert sykehus på Hjelset.

På Sunnmøre kan Partiets velgere puste lettet ut: Ålesund sjukehus vil bli styrket, Volda er ikke berørt.

Men viktigst av alt: Ingen oppslag i riksmedia, og Partiets velgere i Trøndelag slipper å tenke på penger som skal sløses bort på et nytt sykehus i Molde. Og enn om et “nøkternt” psykiatribygg på Øya på 16.900 m2 / 100 senger og til en pris på 715 millioner 2012-kroner rykker nærmere realisering?

Valget i 2013 er et Stortingsvalg, ikke et kommunevalg. Derfor var anbefalingen i Partiets fylkesstyre enstemmig og i samsvar med strategens anbefalinger…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s