Midt-imellom-stedet

I et innlegg i Tidens Krav den 14. november anbefaler avdelingssjef for medisinsk avdeling i Kristiansund, Astrid Johanne Brandshaug og avdelingsoverlege Ivar Blix, å styrke fellesskapet mellom fagmiljøene ved våre to sykehus, ved å bygge et sykehus midt imellom byene. Pendlingsvillighet vil øke i fremtiden argumenterer begge, som med dette avviser en lokalisering i Krifast-området…

Innlegget er informativ ved at det oppsummerer de viktigste argumentene som har fremkommet i høringsrunden. Forslag til stedsvalg midt-imellom er ikke nøyaktig angitt, men det presiseres at det her er snakk om et sted «uten forskyvning mot sør». Tenker man kanskje da på stedet bak busskuret på bildet fra Google Maps?

Det forlokkende stedet Astad ved Batnfjordsøra ligger temmelig nøyaktig geografisk midt-imellom byene, om man måler avstand fra de respektive byers sentrum. Spørsmålet blir imidlertid om alle fagfolk på området er enige i at dette er en god ide?

Dagens Tidens Krav inneholder intervju med ordførerne i Kristiansund og Molde, samt oppslag om planene for nytt sykehus i Mjøs-regionen. Er siste ord sagt der nede, eller er 25 minutters kjøretid tilstrekkelig lite til at fagmiljøene på Lillehammer, med fremtidig firefelts motorvei uten fjelloverganger, kan tilpasse seg dette?

Klikk på linkene for mer informasjon…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s