Godt Trøndervalg for Partiet?

Foto: Einar Vik

2012 var året der sykehusstriden i Nordmøre og Romsdal skulle finne sin løsning. Men vedtaket ble langt mindre klargjørende enn forventet. Og ikke minst: Foreløpig er det høyst usikkert om det overhodet vil være penger å bygge et nytt sykehus for.

Vel en måned har gått etter vedtaket, og en god virkelighetsbeskrivelse er at “alle” i Nordmøre og Romsdal er passe misfornøyd. Så spør man seg om misnøye og usikkerhet er oppskriften på et godt valg for den sittende regjeringen? Svaret er dessverre ja, og forklaringen finner vi på lederplass i Adresseavisa tirsdag 22. januar 2013…

“Et nytt psykiatrisk akuttbygg på Østmarka ligger ikke inne i det regionale helseforetakets langtidsplaner. Der er nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal på førsteplass. Hvor dette sykehuset skal ligge, er ikke klart før de to gamle fogderiene har kranglet seg ferdig. Det kan ta tid. I mellomtiden risikerer psykiatrien ved universitetssykehuset nok en gang å bli skjøvet ut i det blå. Styret i Helse Midt-Norge skal i løpet av våren lage en ny investeringsplan. Der må det være mulig å finne plass til en moderat investering til nybygg på Østmarka, i anstendighetens navn”

Vi aner konturene av en gjennomtenkt plan: Styreleder for HMN, Marthe Styve Holte, kan foreløpig ikke love nytt psykiatribygg på Østmarka sier hun til Adresseavisa onsdag 23. januar, og i dagens utgave av samme avis kommer det for en dag at planer for nytt psykiatrisenter til 750 mill. ved St. Olavs på Øya har vært luftslott. Psykiatrien i Trøndelag er rundlurt og trenger straks plaster på såret i form av en «moderat investering» i nybygg på Østmarka til 230 mill.

Partiet har da heller aldri latt være å belønne sine velgere, i hvert fall ikke de hundre tusener velgere i Trondheim og Trøndelag. Og dersom styret for HMN “får i oppdrag” å følge Partiets vilje ved først formelt å nulle ut prioriteringslisten, for så i all beskjedenhet sette Østmarka foran Nye Molde Sykehus – ja da kan det bli et godt valg til høsten!

“En stjerne lyser sterkest like før den slokner”, er tittelen på bildet som ble kåret til vinner av en uoffisiell bildekonkurranse ved en avdeling ved Molde sjukehus. “Noen” i Partiet venter bare på at stjernen faktisk skal slokne, men er deres plan god nok?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s