Godt Trøndervalg for Partiet?

Foto: Einar Vik

2012 var året der sykehusstriden i Nordmøre og Romsdal skulle finne sin løsning. Men vedtaket ble langt mindre klargjørende enn forventet. Og ikke minst: Foreløpig er det høyst usikkert om det overhodet vil være penger å bygge et nytt sykehus for.

Vel en måned har gått etter vedtaket, og en god virkelighetsbeskrivelse er at “alle” i Nordmøre og Romsdal er passe misfornøyd. Så spør man seg om misnøye og usikkerhet er oppskriften på et godt valg for den sittende regjeringen? Svaret er dessverre ja, og forklaringen finner vi på lederplass i Adresseavisa tirsdag 22. januar 2013…

“Et nytt psykiatrisk akuttbygg på Østmarka ligger ikke inne i det regionale helseforetakets langtidsplaner. Der er nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal på førsteplass. Hvor dette sykehuset skal ligge, er ikke klart før de to gamle fogderiene har kranglet seg ferdig. Det kan ta tid. I mellomtiden risikerer psykiatrien ved universitetssykehuset nok en gang å bli skjøvet ut i det blå. Styret i Helse Midt-Norge skal i løpet av våren lage en ny investeringsplan. Der må det være mulig å finne plass til en moderat investering til nybygg på Østmarka, i anstendighetens navn”

Vi aner konturene av en gjennomtenkt plan: Styreleder for HMN, Marthe Styve Holte, kan foreløpig ikke love nytt psykiatribygg på Østmarka sier hun til Adresseavisa onsdag 23. januar, og i dagens utgave av samme avis kommer det for en dag at planer for nytt psykiatrisenter til 750 mill. ved St. Olavs på Øya har vært luftslott. Psykiatrien i Trøndelag er rundlurt og trenger straks plaster på såret i form av en «moderat investering» i nybygg på Østmarka til 230 mill.

Partiet har da heller aldri latt være å belønne sine velgere, i hvert fall ikke de hundre tusener velgere i Trondheim og Trøndelag. Og dersom styret for HMN “får i oppdrag” å følge Partiets vilje ved først formelt å nulle ut prioriteringslisten, for så i all beskjedenhet sette Østmarka foran Nye Molde Sykehus – ja da kan det bli et godt valg til høsten!

“En stjerne lyser sterkest like før den slokner”, er tittelen på bildet som ble kåret til vinner av en uoffisiell bildekonkurranse ved en avdeling ved Molde sjukehus. “Noen” i Partiet venter bare på at stjernen faktisk skal slokne, men er deres plan god nok?

2 thoughts on “Godt Trøndervalg for Partiet?

 1. Håpe sier:

  Det er interessant å se at «Lederen» i Adressa har korrigert teksten sin. Orginalt sto det «Der er nytt sykehus i Molde på førsteplass», noe mange på Nordmøre har steilet over. Regner med han han fått passet påskrevet, og forandret teksten ;)

  Hva med å følge opp denne fra 2010: http://www.adressa.no/nyheter/article1440668.ece

  Strategi 2020 gjelder ennå, eller?

  Minner også om denne…… http://www.rbnett.no/lokal/molde/article182475.ece

  • nms1 sier:

   Takker for innspill ! I lederartikkelen vi refererer til står det vel «…nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal», men i artikkelserien «Status psykisk helse» som ble innledet med et oppslag den 16. januar står det «… må vente til etter Molde sykehus er bygget». I lederen den 17. januar står det helt riktig «Nytt sykehus i Molde står øverst på listen…» Her bruker Adressa henvisninger til Molde og Nordmøre og Romsdal om hverandre ser det ut til. Om Adressa fortsetter å skrive noe som kan antyde nytt sykehus i Molde, kan du være sikker på at de vil få grei beskjed fra Nordmøre. Vi får se om vi går videre med linkene du viser til ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s