«Førjulsgave til deg og meg»

Lederartikkelen i gårsdagens Tidens Krav bærer overskriften «Førjulsgaven». Tema er de positive ringvirkningene bortfallet av bompengene ved Krifast-bommen vil få for Kristiansund som by og regionsenter.

På samme side i avisa leser vi om en annen førjulsgave som skal serveres innbyggerne i Nordmøre og Romsdal omtrent på toårsdagen for Anne-Grete Strøm-Erichsens besøk i Molde i desember 2010. Gaven kan ikke være det som vises på bildet i avisa, nemlig Nye Molde sjukehus på Eikrem. Men hva inneholder da gavepakken som styret vil vedta og åpne den 13. desember?

Neppe et sykehus mellom byene som vil sprenge alle økonomiske rammer. Men kanskje et «nøkternt akuttsykehus» som bygger videre på dagens sykehus i Kristiansund? Eller en salomonisk kompromissløsning der Molde beholder det som er igjen av psykiatrien etter omstillingen, mens Kristiansund sykehus skal samle det som blir igjen av somatisk virksomhet, etter den betydelige avskallingen som vil komme som følge av at fagmiljøer rives opp med rot og at langt flere pasienter søker seg til Ålesund?

Julefreden senker seg sikkert i år også, men vi stiller oss det paranoide spørsmålet: Hvem har egentlig satt Arild Myhre på den nokså forunderlige tanken på å handle hest med psykiatrien som «plaster på såret» til Moldensere som aldri vil samarbeide om noe?

Kommentaren inneholder uansett nyttige refleksjoner og gjengis nedenfor i første link…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s