Sykehussaken i valgkampen 1

Helsepolitiske tema har vært nærmest fraværende i valgkampen så langt. Det samme kan man si om sykehussaken inntil for få dager siden. AP sin førstekandidat og stortingsrepresentant, Else-May Botten har riktig nok flagget partiets budskap lokal, og det kommer vi tilbake til i neste oppslag. Men først skal nevnes utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl som hever temperaturen flere grader få dager før valget.

I forbindelse med forrige helgs feiring av 300 års sammenhengende sjukehusdrift i Molde holdt ordføreren tale, hvor han uttalte at han aldri vil akseptere at en 300 års stolt sjukehustradisjon i Molde blir brutt. En provokasjon vil noen kanskje si, og reaksjonene på Nordmøre og i Kristiansund lot heller ikke vente på seg…

I dagens utgave av Tidens Krav omtales Dahls ultimatum på lederplass, som innlegg og som sak. Ordfører Øyen som selv neppe kommer til å godta sjukehusplassering i disfavør av sin egen by, er moderat og heller arrogant sin kommentar, når han nå ikke vil bruke tid på Dahl. Lengst går AP medlem Steinar H. Høgsve som i sitt innlegg karakteriserer Dahl som både rabiat og angstbitersk.

Her er vi enig med Dahl som til TK sier at vedtakene i denne saken bygger på en skinnenighet. Dette er nok bare er en forsmak på en ny og krevende strid som kommer den dagen lokaliseringsspørsmålet skal avgjøres…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s