Helse Midt-Norge gir uklare styringssignal

I det siste har direktør Andersen og styreleder Styve Holte i HMN gitt særdeles uklare styringssignal med hensyn til økonomi og realisering av nytt sjukehus i nordfylket. Og hvilken fart og kurs skal så direktør Eidsvik og styreleder Kvalshaug på foretaksskuta HMR holde?

Først signaliserer styreleder Styve Holte i november i fjor at budsjettet er lagt og at det blir ingen hjelp å få fra Helse Midt-Norge. Hun deler da styreleder Kvalshaug sin bekymring, som frykter at underskuddet kan forkludre prosessen med ett felles sykehus for Nordmøre og Romsdal.

Den 19. desember holder direktør Andersen og styreleder Styve Holte møte med fylkesordfører Aasen, representanter fra regionrådene samt ledelsen i helseforetakene. Her forsikrer både Andersen og Styve Holte forsamlingen om at det ikke er grunn til bekymring for nysjukehuset, uansett måloppnåelse i forhold til budsjett for 2014. Det må det ikke være noen tvil om. Det er bare å glede seg til jul.

Men så kan man i dagens Romsdals Budstikke likevel lese at det er all grunn til bekymring. Under gårsdagens styremøte i HMN er flere styremedlemmer urolig for økonomien i HMR, som får skjenn for ikke å bidra til spleiselaget. Direktør Andersen understreker at HMR må effektivisere driften for å frigjøre penger til investeringer i bygg og utstyr. Så mye var direktør og styreleders forsikringer verdt.

Det er ikke første gang planer blir torpedert der manglende økonomi fremheves som årsak. Det kan fort skje igjen, og da hjelper det ikke foretaksskuta at ledelsen i HMN lover og lyver som det passer dem.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s