Helseforetaket som ikke kunne synke 2

S&O - Titanic 2

Før jul skrev vi om helseforetakets «utfordringsbilde» og at første kvartal i år vil gi svar på om dette er i bedring, eller om foretaksskuta fortsatt har stø kurs mot økonomisk totalhavari. Allerede nå kan det se ut som om siste scenario slår til…

I dagens Romsdals Budstikke kan vi lese at klinikkene i helseforetaket gikk med store underskudd i desember i fjor. Akkurat som de gjorde i både oktober og november, og som klinikksjefene den gang fikk ramsalt kritikk for av direktør Eidsvik.

Fortsatt blodrøde regnskapstall står i skarp kontrast til direktør Eidsviks beskrivelse av virkeligheten, der hun i styremøte i januar opplyste styret om at økonomien for desember gikk i balanse.

Nå hevder direktøren at selv om klinikkenes regnskap går i rødt så går totaløkonomien i balanse. Klinikksjefene slipper tilsynelatende unna mer kritikk og styret kan sikkert leve med direktørens forklaring. Om det da ikke viser seg at hun har villedet sitt styre?

Uansett, og som direktør Eidsvik selv uttaler, det kommer an på om styret har tålmodighet nok. Eller kanskje på hvor lenge styret våger stikke hodet i sand for økonomiske realiteter…

3 Aper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s