#JATILDEMOKRATIOGSÅPÅNORDMØRE

”Dette betyr at statsråden har blandet seg inn!” Det var ordfører Øyens skråsikre kommentar til direktør Eidsviks selvvalgte sorti 4. desember 2014. Siden har det haglet med beskyldninger mot helseminister Høie og andre, med påstander om kampfiksing, brudd på helseforetaksloven og overstyring av prosessen. Hele demokratiet står for fall mener man på Nordmøre.

Journalist Myhre og redaktør Dyrnes i Tidens Krav bestemmer seg for å komme til bunns i saken, og i medhold av offentlighetsloven krever de fullt innsyn i ordfører Dahls e-postkommunikasjon og SMS aktivitet. Molde kommune og ordfører Dahl etterkommer kravet i løpet av 2-3 dager, og på nyåret presenterer TK gravingen i flere avisoppslag. En SMS der ordføreren håper på «drittvær» får to helsider 5. januar.

Romsdals Budstikke og NRK ber også om fullt innsyn i ordfører Øyens aktiviteter. Kommunen jobber med saken i ukevis før pressen får utlevert 87 e-poster med julehilsener. Resten er gått tapt for historien hevder kommunen. NRKs krav om innsyn i SMS blir først avvist fordi kommunen ikke har tekniske løsninger til å tappe Øyens telefon. Men når NRK forklarer kommunen hvordan det teknisk er mulig, vil hverken kommunen, ordfører Øyen eller hans støttespillere gi pressen innsyn.

Ordfører Øyen har aldri lagt skjul på at han har utøvd «det stille diplomati» i sykehussaken. Men når diplomatiet blir så musestille og udemokratisk som i det siste bør det få sitt eget etterspill. Når e-poster og SMS nektes utlevert eller er gått tapt må SKK be om forklaring, og håpe på at ordførerens hukommelse fremdeles er intakt 13. februar.

Kanskje burde også Nordmøres demokratiforkjempere interessere seg for det faktum at ordføreren i byen der det skrikes høyest om «jatildemokrati», er den som mest av alle unndrar seg demokratiske spilleregler. Ordfører Øyen har et demokratisk forklaringsproblem.

«Det må være åpne prosesser. Vi både forventer og forlanger å få se alle kort. Vi kan ikke akseptere at denne saken nå blir hastebehandlet før jul. Nå må det rettes opp tillit. Alle kort må vises. Stopp prosessen! Gi grunnlag for åpenhet. For det forlanger hele Nordmøre»
(Øyens appell i demonstrasjon 4. desember 2014)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s