Helseforetaket som ikke kunne synke 3

Den 4. desember i fjor tok eks-direktør Eidsvik konsekvensen av at hun ikke fikk HMN med på Storbakken som tomtevalg for fellessykehuset. Tilnærmet slakt av eget idéfasearbeid i rapporten fra Holte Consulting samme dag gjorde valget mye enklere. Direktør Eidsvik valgte å gå fra borde og samtidig utløse tidenes sluttpakke på 2,5 millioner.

Sluttpakken bidrar negativt til helseforetakets anstrengte økonomi, og man kan i alle fall spekulere i om økonomi også var medvirkende årsak til at direktøren gikk i livbåten. For mens Eidsvik i tidligere tider var kjent for å ha stålkontroll på nettopp økonomi, raknet det fullstendig når hun påtok seg oppgaven å lede fusjonerte HNR og HSM.

For snart et år siden skrev vi ”Helseforetaket som ikke kunne synke 2”, og uttrykte bekymring for økonomistyringen. Dette er minst like aktuelt i dag når Romsdal Budstikke 29. januar slår opp at HMR økonomisk har vært helt ute av kurs fra første stund. Under direktør Eidsvik har HMR hatt et overforbruk på kr. 200.000,- hver eneste dag!

Eidsvik tok på seg en formidabel oppgave, og det skal sies at hun ikke fikk mye drahjelp fra HMN eller helseminister Høie som var bundet av regjeringserklæringen. Direktør Eidsvik overlot roret til direktør Hårstad, som står foran en enda større oppgave, og som har gitt seg selv frist til april, i arbeid med en plan som får økonomien på kjøl.

Hvordan nå dette skal gå, med et Nordmøre som bare vil ha omkamp, og et Sunnmøre som ikke vil spare til noe som helst som ikke gagner egne sykehus, er for oss en gåte. Skal vedtakene en gang resultere i nytt fellessykehus er vi redd noen må gripe inn, og gi HMR en eller annen form for økonomisk amnesti.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s