Keiseren har abdisert!

K4

I dag kan NRK melde at ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund i en e-post til fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik den 30. desember 2014, valgte å melde seg helt ut av demokratiet han er ihuga forkjemper for.

Romsdals Budstikke og NRK ber på nyåret om fullt innsyn i ordfører Øyens aktiviteter. Kommunen jobber med saken i ukevis før pressen får utlevert 87 e-poster med julehilsener. Resten er gått tapt for historien hevder kommunen. SMS aktivitet nekter ordføreren plent å utlevere. NRK har også begjært innsyn i fylkeskommunens kommunikasjon med ordføreren, og e-posten NRK derigjennom fikk tilgang til, er ikke en del av det ordføreren selv valgte å offentliggjøre.

Av e-posten fremgår det at ordfører Øyen for all framtid nekter å reise til samarbeidsmøter i Molde. Det skinner gjennom av tegnsettingen at han ikke ser på møtene som noe samarbeid i det hele tatt, når han til fylkesrådmann Guttelvik den 30. desember 2014 skriver at:

«Jeg kommer ikke på noe bysamarbeidsmøte. Så lenge jeg er ordfører, så kommer ikke jeg til å møte på disse møtene. Nå tror jeg fylket må vurdere kontakten på annen måte enn gjennom disse «samarbeidsmøtene»

Det er ingen tvil om at det er sjukehussaken som har fått ordføreren til å gå helt i vranglås. Men vi synes det er temmelig oppsiktsvekkende på bakgrunn av det ordføreren tidligere har uttalt, om at han uansett utfall kom til å respektere tomtevalget. Det står også i sterk kontrast til de formanende uttalelser han kom med i intervju med Radio Kristiansund den 5. desember 2012 når det ble klart at tidligere direktør Astrid Eidsvik valgte å gå for et fellessjukehus på aksen Hjelset – Frei.

Ordfører Øyen har valgt å abdisere. Det synes vi bare er trist for ordføreren og ikke minst er det trist for demokratiet.

«Men vi har et ansvar her nå, begge byene og ikke minst begge sykehusene, nå skal vi samles om ett sykehus i ett felles fagmiljø, nå er ikke veien utenom det, vi vet at det blir ett sykehus i regionen, og at begge sykehusene skal bli til ett. Det stiller store krav til de ansatte på begge sider av Fursetfjellet, og for så vidt alle oss andre også. Så la oss i hvert fall beholde sakligheten, og så får vi jobbe hver for vårt på hver vår side, men vi har en krevende oppgave foran oss»
(Ordfører Øyen i intervju 5. desember 2012)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s