Stor ståhei for ingenting?

image

I Adresseavisen den 7. februar markerer talsperson for ”Nordmørslista”, Alf Helge Fevaag, berettiget nordmørsk harme ved å velge behandling ved St. Olavs hospital. Ikke mange følger hans eksempel høres det ut til, men Adressa vier likevel førsteside og to helsider til Fevaags opprop om å påføre Helse Møre og Romsdal størst mulig økonomisk tap.

Sunnmørsposten har samme dag en kommentar på side 2 om lillebror som er i harnisk. Kristiansund er byen i fylket med færrest offentlige arbeidsplasser, skriver Geir Strand. Det er en slags sannhet om man ser på antall, ikke andel, offentlig ansatte. Hadde Strand gjengitt andel offentlige arbeidsplasser, hadde bildet vært noe annerledes.

Kristiansund har relativt sett flere offentlige arbeidsplasser enn Ålesund (31,7% mot 30,8%), og av byene på Vestlandet har Bergen og lillebror Sandnes langt større grunn til misnøye enn både Kristiansund og andre kommuner i Møre og Romsdal, der Kristiansund havner midt på treet. Nordmøre har for øvrig 5 kommuner inne på topp-10 lista i fylket.
Stor ståhei for ingenting lillebror?

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s