Sykehus helt på jordet…1

Ordfører Bye spretter sykehuschampagne (AP 41,9%/valg 2011)

Bloggoppslaget ”Midt-imellom stedet” har fått fornyet aktualitet gjennom helseminister Gahr-Støres nylige inngripen i striden mellom sykehusmiljøene i Drammen og Kongsberg. Drammen sykehus er stort og differensiert mens Kongsberg er et lite lokalsykehus. Nå har Gahr-Støre i 12 time bestemt at det kommer et nytt sykehus i Drammen, men bare ikke i Drammen…

Drammenserne fikk den 11. juni rett i fleisen at sykehuset ikke skal ligge i Drammen, men på aksen Drammen – Kongsberg. Ordet akse lyder velkjent og kanskje er det en ny trend at ingen lokalsykehus skal ligge i en by. Det skal i hvert fall bygges nye «bynære» sykehus både i Møre og Romsdal, Oppland, Østfold og nå også i Buskerud. Avstanden mellom byene Molde og Kristiansund er for øvrig den dobbelte av avstanden mellom byene Drammen og Kongsberg.

Nye Molde Sykehus ble som kjent også stoppet i 12 time av en annen helseminister fra Arbeiderpartiet. Vi minner om Kolbjørn Almlid sitt notat fra møte med daværende statssekretær Roger Ingebrigtsen:

«Når det gjaldt plassering av eventuelt nytt sykehus, var det for statssekretæren viktig at man fant en tomt som var så nær Kristiansund at det ville bli akseptert av de politiske myndighetene der»

Det skal også nevnes at Drammen kommune styres av Høyre. Kjenner du igjen et mønster her? Trøsten for Drammenserne er overkommelige avstander, selv om et jorde på Ytterkollen i Nedre Eiker skulle bli ofret til formålet. Sånn sett kan vi si at vårt eget ”Midt-imellom-sted” for all fremtid vil bli husket som landets mest avsidesliggende sykehustomt…

Ordfører Øyen spretter sykehuschampagne (AP 50,8%/valg 2011)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s