Sykehus helt på jordet… 2

For vel ett år siden skrev vi om daværende helseminister Gahr Støre
sin inngripen i sykehusstriden i Buskerud, der han bestemte at nytt sykehus i Drammen ikke skulle ligge i Drammen. Ett jorde ved Ytterkollen i AP-bastionen Nedre Eiker var heller å foretrekke.
Nå har striden igjen tatt en ny vending…

Sykehusstriden i Buskerud har som i Nordmøre og Romsdal pågått i årevis. Lenge var Gullaug i Lier førstevalg for lokalisering, og det manglet ikke på lovnader før AP gjorde helomvending til fordel for Ytterkollen. Beklageligvis for Nedre Eiker fikk kongeriket ny regjering.

Helseminister Bent Høie omgjorde Gahr Støre sine planer straks etter valget, og åpnet for Drammen som mulig lokalisering for nytt sykehus. Prosessen gikk sin gang og den 19. juni i år gjorde Helse Sør-Øst enstemmig vedtak om at nytt sykehus i Drammen skulle lokaliseres nettopp i Drammen, nærmere bestemt på Brakerøya.

Prosessen rundt tomtevalget har pågått i minst 10 år og man er enda ikke i mål. Tomtas kvaliteter bestrides av enkelte der flomfare er nevnt som ett moment. Ordfører i Nedre Eiker, Bent Inge Bye er rasende og mener det hele er en sammensvergelse og at samferdselsanalysen er bestillingsverk.

Historien minner umiskjennelig om prosessen i eget helseforetak, der befolkningen holdes for narr ved at sykehussaken blir utsatt, trenert og omdefinert i det uendelige. Vil derfor Helse Midt-Norge sitt vedtak om plassering av nytt felles sykehus den 18. desember være endelig?
Vi tror det ikke før vi får se det…

 

Gahr-Støre & Bye

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s