Som man roper i skogen får man svar…

Sykehusblogger Arild Myhre serverer sjokkerende nyheter i dagens Tidens Krav. Hele 52% av nordmøringene vil heller la seg behandle på St.Olavs enn på ett nytt fellessykehus bynært Molde.

Det svarer utvalgte nordmøringer til meningsmåleren Sentio på oppdrag fra Kristiansund kommune. Hensikten med bestillingsverket er å argumentere for plassering av fellessykehuset så langt nord som mulig for å «sikre helseforetaket økonomisk» sier ordfører Øyen i Kristiansund til TK. Bare edle hensikter skal vi tro ordføreren.

Sentio har også loddet stemningen blant nordmøringene i forhold til plassering av fellessykehuset på Frei og på Astad i Gjemnes kommune. Her er konklusjonen smått underlig da 79% vil velge Frei, mens hele 81% vil velge Astad selv om Astad ligger lenger sør. Altså holder ikke Øyens argument om plassering så langt mot nord som mulig.

Ikke vet vi hva årsaken til resultatene kan være, men som man roper i skogen får man svar sier ordtaket. Med det mener vi at Sentio gjennom spørsmålsstillingen her har fått det svaret ordfører Øyen har bestilt.
Litt kjedelig for ordføreren er det at Astad kommer bedre ut enn Frei, men ingen fare da tomtene i Gjemnes kommune allerede er akterutseilt i foreliggende utredninger.

Sykehusblogger Myhre har ropt høyt i skogen gjennom en serie av selvrettferdige oppslag i Tidens Krav og på egen sykehusblogg.
Siste gang den 13. august der tidligere Helse Nordmøre og Romsdal og «erkemoldenseren» får gjennomgå for all urett stakkars Nordmøre har måttet tåle i sykehussammenheng. Hvordan dette og andre oppslag har påvirket svarene i undersøkelsen kan man bare ane.

Om denne holdningen likevel er sementert blant nordmøringer og om den også gjelder for romsdalinger ved plassering av fellessykehuset på Frei, betyr det i alle fall at hele ideen om ett felles sykehus for Nordmøre og Romsdal har spilt fallitt…

TK2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s