«Å føde i ei grøft… 2»

Sykehusblogger Myhre drar smølakortet igjen i dagens TK, og slenger sleivspark til «den midterste byen» i oppslaget «Look to Helse Nord». Nettutgaven av oppslaget avsluttes elegant med følgende punch-line:
«Med et sykehus plassert i Molde får fødende i Smøla og Aure opptil tre timer». Kunne ikke vært mye verre skal vi tro Myhre. Men som kjent er det enda verre på Hitra og Frøya etter at Orkdal sykehus slukket lyset for fødende for to år siden. Eller kanskje ikke så ille likevel.

På øyene Hitra og Frøya i Sør-Trøndelag bor det over 9000 personer.
På Smøla bor det 2166 personer. Fødselstallet ligger rundt 90 barn årlig på Hitra og Frøya. Da fødetilbudet ved Orkdal Sykehus ble lagt ned, fikk fødende der lengre reisevei til St.Olavs enn de fleste av de 20 årlig fødende på Smøla vil få med et fellessykehus plassert på Hjelset.
I det perspektivet har man ikke mye å klage over i nordfylket, men så er det ikke mange andre enn Myhre som klager heller.

Fødeavdelingene i Molde og Kristiansund har de siste 10 årene vekselvis vært stengt i to måneder under ferieavvikling hver sommer og ordningen fungerer. Men når det drar seg til om plassering av fellessykehuset er det jo forståelig at Myhre i mangel på bedre argumenter drar smølakortet – igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s