To tanker i hodet

ORKidé – Nordmøre Regionråd, har fått mye pepper lokalt for sine utspill om «Regionalt senter for helseinnovasjon og samhandling», som er regionrådet sin plan for å bevare kompetansearbeidsplasser innen helse i Kristiansund. Her har vi tidligere undret oss over rådets noe sprikende tankegods, og i et leserinnlegg i TK 12. mai ønsker rådet nå å klargjøre hva senteret egentlig innebærer, og hvordan det henger sammen med SNR.

ORKidé erkjenner innledningsvis at til syvende og sist vil det være staten som bestemmer hvordan sykehustilbudet på Nordmøre blir i fremtiden. En viktig erkjennelse og et stort steg på veien videre.
Minst like viktig er det at rådet, i motsetning til andre aktører på Nordmøre, er i stand til å ha to tanker i hodet samtidig, og faktisk planlegge for det mest sannsynlige utfallet av sykehussaken, nemlig et SNR på Hjelset og et DSM/regionalt senter i Kristiansund.

ORKidé har imidlertid ikke greid å involvere lokale sykehusansatte i tilstrekkelig grad. Men ORKidé har i alle fall forstått at det er nå planleggingsarbeidet for SNR pågår. Helse Møre og Romsdal skal være ferdig med sykehuset på Hjelset og DMS i Kristiansund først i 2021. Men innholdet skal være ferdig definert allerede i august, før planen sendes på høring. ORKidé påpegker helt korrekt, at uten en tydelig stemme i planleggingen av både DMS og sykehus, risikerer man at Nordmøre står helt uten innflytelse på det ferdige resultatet.

Det spørs om også andre aktører på Nordmøre er i stand til å ha to tanker i hodet samtidig. Dessverre virker det som om de fleste heller satser alt på en hest enda en gang, og at man faktisk ikke bryr seg så mye om innholdet i hverken DSM eller SNR før det er for sent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s