«Hvem teller vel de tapte slag…3»

2

Romsdals Budstikke har i dag oppslag om en meget interessant utvikling i forhold til valg av sykehustomt i Gjemnes kommune. Alliansen mellom flere kommuner på Nordmøre fra 2010 slår sprekker, når rådmann i Gjemnes kommune nå går inn for å skrote Krifast-alternativet på anbefaling fra konsulentfirmaet Norconsult.

Skulle valg av ”midt-imellom stedet” Astad bli vedtatt er det en heller lei strek i regningen både for ordfører Øyen og for sykehusansatte i Kristiansund, som risikerer å bytte ut lokalsykehus i bekvemmelig gangavstand med fellessykehus 35km unna. Og er det mulig at direktør Eidsvik heller går for Astad når «alle kompromissers mor» skrotes av vertskommunen? Det begraver stridsøksa for godt og skaper bare vinnere vil det bli hevdet, eller bare tapere alt etter som man ser det.

Dersom Gjemnes kommune velger Astad kan ikke Øyen hovere med
«vi har to alternativer, mens Romsdal bare har ett», og kategorisk hevde at Batnfjorden «er ute av diskusjon» slik han gjorde i intervju med Radio Kristiansund den 5. desember 2012. Og skulle også valget falle på Astad i styremøte den 17. desember ser vi knapt for oss at Øyen atter en gang skåler i champagne. Den geniale strategien Øyen eller andre aktører iverksatte må da sies å være totalt mislykket.

Men det gjenstår se, her ligger det an til at noen «tar noen telefoner” og at formannskap og rådmann i Gjemnes får ett enormt press på seg i dagene som kommer…

Bygg her (3)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s