Ei utstrakt hand…

En tverrpolitisk trio signerte nylig en historisk samarbeidsavtale som skal sikre at Kristiansund kommune får kjøpe sjukehustomta på Frei.
Til overmål gis den bort vederlagsfritt til Helse Møre og Romsdal!

Det sjenerøse stuntet har til hensikt å ”nulle ut forskjellen” mellom tomta på Frei og tomta på Hjelset som eies av helseforetaket, sier ordfører Per Kristian Øyen. Trioen er skjønt enige om at her skal alle negative variabler gå i null og niks. Intervjuer avbrytes av ordføreren når spørsmålet stilles om det finnes penger i kommunekassa til dette. Alt i orden sier han, rådmann har allerede lagt det inn i budsjett.

Ei utstrakt hand og et handshake for peace til HMR før sykehuskrigen bryter løs igjen om en måned. Her er det imidlertid grunn til å minne om helseminister Strøm-Erichsen som i januar 2011, kontant avviste alle milde gaver, spleiselag og et initiativ fra GassRor, som ville gitt Helse Nordmøre og Romsdal drahjelp på 500 mill. i bestrebelsene på å få bygget Nye Molde Sykehus på Eikrem.

”Det er heller ikke slik at man bare kan komme med penger og bestemme plasseringen av et nytt sjukehus. Dette er en prosess som må få gå sin gang”, sa statssekretær Robin Kåss til Romsdals Budstikke den 20. januar 2011. Da får vi vel gå ut fra at det samme gjelder for Kristiansund kommune i dag, og at helseminister Høie gir tilsvarende tilbakemelding til Helse Møre og Romsdal.

Men soga held fram. Nyheten forleden dag om at Kristiansund kommune ville gi bort tomt for et nytt fellessykehus på Storbakken, etterlot et inntrykk av at det kanskje forelå en avtale med grunneier. Det det gjorde det ikke. Sannheten er at det første forhandlingsmøtet mellom kommunen og Nils Frey jr. fant sted fredag. Her ble det ikke signert noen avtale.

At ordfører Øyen tar lett på sannheten overasker oss ikke. Det er ikke første gang og sikkert ikke den siste. Mer om det kan du for øvrig lese om i oppslagene «Økonomibløffen» og «Beredskapsbløffen«.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s